x
 
Help
 

Új modulkezelő

 
Az új modulkezelő működéséről és funkcióiról az alábbi cikkben részletes leírást olvashatsz. Az új modulkezelő súgója szintén a segítségedre lesz használat során.
 
A portálod tetején lévő Vezérlősáv VEZÉRLŐPULT menü Új modulkezelő linkre kattintva egy új ablakban láthatod a modulkezelőt. Ha inkább új lapfülön szeretnéd megjeleníteni, akkor módosítsd a böngészőbeállításokat.
 
ÚJ MODULKEZELŐ
 
Az új modulkezelő sajátossága, hogy nem a portálra van beágyazva, ahogy a régi, hanem új ablakban nyílik meg, így nem szükséges kilépned a modulkezelőből, ha elnavigálsz a portálodon. Sajátossága még, hogy ha kijelentkezel az oldalon, de a modulkezelő még meg van nyitva, akkor külön is bejelentkezhetsz a modulkezelőbe, ehhez csak a portálod címét, nevedet és jelszavadat szükséges megadni a belépőablakban. Extra funkció a drag & drop, vagyis a modulok egér gombbal történő sorrendezése (erről a sorrendezésnél olvashatsz).
 
Az új modulkezelőben először alapértelmezettként a középső oldalt látod. Eltarthat egy darabig, amíg először betöltődnek a moduljaid, de csak türelem, utána gyorsabb lesz!
 
LAPFÜLEK
 
Az új modulkezelőben négy lapfület láthatsz, azaz négy oldalon rendeződnek a moduljaid, ezek a következők:
 
 • Bal oldal: Bal oldalon a bal oldalra pozícionált modulokat találod.
 • Közép: Középen a menübe helyezett, valamint a menün kívüli (Nincs menüben) modulokat láthatod.
 • Jobb oldal: Jobb oldalon a jobb oldalra pozícionált modulokat találod.
 • Új modul: Az új modul fülre kattintva hozhatsz létre új modulokat a portálodon.
 
KERESÉS
 
A modullista feletti Keresés funkcióval tetszőlegesen kereshetsz a modulok feliratában. Csak írd be a keresett szó akár első betűjét, és az Enter billentyű megnyomása után máris láthatod a találati listát. Ha kitörlöd a kereső szövegbeviteli mezőjéből a keresett szót, akkor az összes modulod megjelenik.
 

ÚJ MODUL LÉTREHOZÁSA
 
Az Új modul fülre kattintva az új modul létrehozásánál találod magad. Új modult kizárólag itt tudsz létrehozni, de ha meggondoltad magad, csak válts lapfület. Az új modul lapfülön az alábbi funkciókat és opciókat találod:
 
Modul típusa: A modul típusa listában az összes modult láthatod, amit létrehozhatsz a modulkezelőben.
 
Felirat: A modul felirata a modul címe. A modul feliratát létrehozáskor kötelező megadni a szövegbeviteli mezőben. A feliratot a modul sorában található Szerkesztő ikonra kattintva vagy HTML kóddal formázhatod. A felirat nem tartalmazhat javascript, css- és táblázatkódot, ugyanis ezek tönkretehetik a portált.
 
Pozíció: Az új modul portálon való elhelyezését, azaz pozícióját itt választhatod ki, ez a modultípustól függően lehet bal/jobb és/vagy közép.
 • Bal: A balra pozícionált új modul a portálod bal oldalán jön létre, és a Bal oldal lapfülön találod.
 • Közép: A középre pozícionált új modult a Közép lapfülön belül a Nincs menüben listában találod, amennyiben még nem hoztál létre Menü típusú modult vagy nem helyezted menübe. Ha létrehztál Menü típusú modult, akkor a középre pozícionált modult egyből menübe is helyezheted.
 • Jobb: A jobbra pozícionált új modul a portálod jobb oldalán jön létre, és a Jobb oldal lapfülön találod.
Menü: Ha létrehoztál Menü típusú modult, akkor ez megjelenik a Menü listában. Létrehozott menübe csak a középre pozícionált modulokat helyezheted, a Menü lista csak ebben az esetben aktív.
 
Állapot: Az új modul állapotát szintén megadhatod, ez lehet aktív, letiltva, nem elérhető vagy csak regisztráltaknak.
 • Aktív: Az aktív modul bárki számára látható. Ha egy inaktív modul aktív, ugyanakkor nem hivatkozol rá sehol az oldaladon, nem lesz látható a látogatók számára.
 • Letiltva: A letiltott modulok nem jelennek meg a portálon, tehát a látogatók ne láthatják.
 • Nem elérhető: A nem elérhető állapotú modulok megjelennek a portálon, de tartalmuk nem látható, helyette egy üzenet jelenik meg a látogatók számára.
 • Csak regisztráltaknak: A csak regisztráltaknak állapotú modulokat csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók láthatják.
 
Egyéb: Az egyéb beállításoknál olyan extra beállításokat végezhetsz el, mint a sorrend, darabszám és az ugrás az új modulra opció.
 • Sorrend: egadhatod, hogy az új modul(ok) a kiválasztott oldalon a már létrehozott modulok felett vagy alatt jelenjenek meg, tehát sorrend szempontjából az első vagy az utolsó helyre kerüljenek.
 • Darabszám: Ha több modult szeretnél egyszere létrehozni, akkor a darabszámnál ezt beállíthatod. Egyszerre legfeljebb 5 modult lehet létrehozni.
 • Ugrás az új modulra: Ha bejelölöd ezt az opciót, akkor a modul létrehozása után arra a lapfülre navigál a modulkezelő, ahova az új modult pozícionáltad. Ha nem jelölöd be ezt az opciót, akkor az Új modul lapfülön maradsz.
 
Leírás: Minden modul kiválasztása esetén olvashatsz egy rövid ismertetőt a kiválasztott modulról.
 
Új modul létrehozásához töltsd ki tetszés szerint a fenti mezőket és add meg a kívánt opciókat, majd kattints a Mentés gombra!
 
 
MODULOK KEZELÉSE EGYESÉVEL

 
A modulokat a modulkezelő jobb, közép és bal oldalán láthatod alapértelmezettként sorszám szerinti növekvő sorrendben. A modul 2 sorból áll valamint a modul szerkesztéséből.
 
Első sor: A modul sorában a modul feliratát valamint a következő funkciókat találod: beállítások, tartalom szerkesztése, link, szerkesztés és állapot. Menü típusú modul esetében az ugrás a menühöz ikon is megjelenik a modul sorában.
 • Felirat: A modul felirata a modul címe. A modul feliratát létrehozáskor kötelező megadni. A feliratot a modul sorában található Szerkesztés ikonra kattintva módosíthatod.
 • Beállítások: A beállítások ikon csak akkor jelenik meg, ha a modulnak a szerkesztésen kívül külön beállításai is vannak. A Beállítások ikonra kattintva a portálod középső részén megnyílik az adot modul beállítása.
 • Tartalom szerkesztése: A ceruza ikonra kattintva szerkesztheted a portálodon a kiválasztott modul tartalmát.
 • Link: A link ikonra kattintva egy felugró ablakban megjelenik az adott modul URL címe (elérési útvonala). Linkeléshez (hivatkozás létrehozásához) erre az URL címre lesz szükséged. Ha szeretnél hivatkozni valamelyik modulodban egy másik modulra, akkor a szövegszerkesztőben a hivatkozás létrehozása ikonra kattintva azt a címet írd a legfelső sorba, amit az adott modul melletti ikonra kattintva látsz a modulkezelőben. A hivatkozás létrehozásáról ITT bővebben olvashatsz.
 • Szerkesztés: A szerkesztés ikonra kattintva a modul feliratát, állapotát és sorrendjét módosíhatod.
 • Állapot: A modulok állapotát a modulok első srában láthatod. A modulok 4-féle állapota a következő lehet:
  • Aktív: Az aktív modul bárki számára látható. Ha egy inaktív modul aktív, ugyanakkor nem hivatkozol rá sehol az oldaladon, nem lesz látható a látogatók számára.
  • Letiltva: A letiltott modulok nem jelennek meg a portálon, tehát a látogatók ne láthatják.
  • Nem elérhető: A nem elérhető állapotú modulok megjelennek a portálon, de tartalmuk nem látható, helyette egy üzenet jelenik meg a látogatók számára.
  • Csak regisztráltaknak: A csak regisztráltaknak állapotú modulokat csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók láthatják.
 • Ugrás a menühöz: Az ikon csak a Menü típusú modul esetén jelenik meg. Az ikonra kattintva megnyílik a középső lapfül és kilistázza azokat a modulokat, amik az adott menüben találhatóak.
 
Második sor: A modulra kattintva a második sorban az alábbi részleteket és funkciót láthatod: típus, létrehozás dátuma és állapot, valamint a küldés az új tartalom listába funkciót.
 
 • Típus: A típus a modul típusát jelöli. Az új modul lapfül bal oldalán láthatod az összes modultípust.
 • Létrehozás dátuma: A létrehozás dátuma a modul létrehozásának pontos időpontját jelöli.
 • Állapot: Az állapot a modul aktuális állapotát jelöli, ez lehet Aktív, Letiltva, Nem elérhető vagy Regisztráltaknak.
 • Küldés az új tartalom listába: Ez a funkció minden modul második sorában megjelenik. Ha rákattintasz, az adott modul felkerül a G-Portál főoldalán található Új tartalom portállistára. Naponta egszer van lehetőséged arra, hogy elküldd a kívánt modult az Új tartalom listába.
Modul szerkesztése: A modulok első sorában található szerkesztés ikonra kattintva az alábbi funkciókat találod: felirat szerkesztése, szerkesztő, állapot, sorrend, OK, Mégsem.
 • Felirat szerkesztése: A megjelenő szövegbeviteli mezőben módosíthatod a modul feliratát. A modul feliratát kötelező megadni. A felirat nem tartalmazhat javascript, css- és táblázatkódot, ugyanis ezek tönkretehetik a portált. HTML kóddal formázhatod a modul feliratát, valamint képet is megjeleníthetsz a feliratban. A felirat módosításának mentéséhez kattints az OK gombra, és máris láthatod a megjelenő feliratot úgy, ahogy a látogatóid is látni fogják az oldaladon.
 • Szerkesztő: A szerkesztő ikonra kttintva megnyílik a szövegszerkesztő, amivel könnyedén formázhatod a modul feliratát, sőt speciális karaktereket vagy képet is beszúrhatsz a feliratba.
 • Állapot: Az állapot legördülő menüjében egyesével is módosíthatod a modulok állapotát. Az állapot módosításának mentéséhez kattints az OK gombra.
 • Sorrend: A modulok sorrendjét csak egyesével tudod módosítani. A sorrend szövegbeviteli mezőjébe írd be a kívánt sorszámot, majd kattints az OK gombra. A modulok sorrendjét drag & drop módszerrel is módosíthatod. Vidd a modul fölé a kurzort, majd a bal egérgombot nyomva tartva húzd a modult a kívánt helyre! Kis ideig eltarthat, amíg ezután a modulsorrend frissül.
 • OK: A modul szerkesztésénél végzett módosítások mentésére szolgál.
 • Mégsem: A modul szerkesztésénél látható mégsem gombra kattintva kiléphetsz a szerkesztésből a módosítások mentése nélkül.
 
MODULOK KEZELÉSE AZ ESZKÖZTÁR SEGÍTSÉGÉVEL

 
A modulkezelő legfelső sorában az eszköztárat láthatod, ahol a következő funkciók segítségével AKÁR TÖMEGESEN IS kezelheted a modulokat:
 
Mentés: A eszköztár Mentés gombjára kattintva mentheted el a modulkezelőben végrehajtott változtatásokat. FONTOS: Ha nem szeretnéd, hogy a módosítások elvesszenek, MINDIG KATTINTS A MENTÉS GOMBRA, mielőtt elnavigálnál az oldalról! Ügyelj arra, hogy elmentett módosításokat visszavonni nem lehet, csak abban az esetben, ha a változtatás előtt létrehoztál friss biztonsági mentést a portálodon a Vezérlősáv VEZÉRLŐPULT menüjében!
 
Mégsem: Az eszköztáron látható Mégsem gombra kattintva visszavonhatod a modulkezelőben elvégzett módosításokat, de csak akkor, ha előtte ezeket nem mentetted el. Mentett módosításokat visszavonni nem lehet!
 
Törlés: Az eszköztár Törlés gombjára kattintva törölheted az előtte kijelölt modulokat. Törlés esetén a modulok a lista tetején jelennek meg egy Kuka ikonnal megjelölve. Ha véglegesen szeretnéd törölni a modulokat, akkor kattints a Mentés gombra! Ha meggondoltad magad, és mégsem szeretnéd törölni a törlésre kijelölt modult, akkor jelöld ki, majd kattints az eszköztár Visszavonás (Törlés visszavonása) gombjára! Ügyelj arra, hogy a kukával megjelölt, de véglegesen nem törölt modulok a későbbiekben nem maradnak a kukában, hanem visszaállnak a törlés előtti állapotukra! Törölt modulokat visszaállítani nem lehet, csak akkor, ha előtte létrehoztál friss biztonsági mentést a portálod Vezérlőpult menüjében!
 
Visszavonás (Törlés visszavonása): Az eszköztár Visszavonás (Törlés visszavonása) gombjára kattintva a törlésre kijelölt elemek törlési kérelmét vonhatod vissza. A törlésre jelölt modulokat egy Kuka ikonnal jelöli a rendszer. Ezt a modult kijelölve, majd a Visszavonás gombra kattintva vonhatod vissza a törlési kérelmet. Ügyelj arra, hogy ha törlésre jelöltél egy modult, és rákattintottál a Mentés gombra, akkor a törlési kérelmet már nem lehet visszavonni!
 
Pozíció: Az eszköztáron található Pozíció ikonra kattintva egyszerre több modul pozícióját is módosíthatod. A pozíciók a következők lehetnek: bal, közép, jobb. Ha a Pozíció ikon inaktív, tehát nem tudsz rákattintani, akkor ennek oka, hogy egy modult sem jelöltél ki előtte. Ügyelj arra, hogy bizonyos modulok csak középre pozícionáltak lehetnek, ezt már egyből láthatod az Új modul létrehozásánál. Áthelyezés esetén jelöld ki az áthelyezni kívánt modult, majd kattints a Pozíció gombra, és válaszd ki a célt! Az így áthelyezésre kijelölt modulokat először a lista tetején az alábbi ikonokkal megjelölve láthatod: (áthelyezés bal oldalra), (áthelyezés középre), (áthelyezés jobb oldalra), és az áthelyezést a Mentés gombra kattintva aktiválhatod. Ha egy, már létrehozott modult középre szeretnél pozícionálni, akkor ügyelj arra, hogy pozícionálás után a modul először mindig a Közép lapfül / Nincs menüben listájába kerül, és csak innen tudod ezután menübe helyezni!
 
Állapot: Az eszköztár Állapot ikonjára kattintva akár több létrehozott és kijelölt modul állapotát is módosíthatod egy lépésben. A modulok állapota a következő lehet:
 • Aktív: bárki számára látható, kivéve ha nincs menüben, és nem mutat rá semmilyen hivatkozás (link),
 • Csak regisztráltaknak: csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók láthatják,
 • Nem elérhető: azaz a tartalma nem látható, de a modul megjelenik,
 • Letiltva: a modul egyáltalán nem jelenik meg, csak az admin látja a modulkezelőben.
A kiválasztott állapotot a modulok sorában látható fenti állapot ikonok jelzik, valamint a részletekben is látható az aktuális állapot. A modulok állapotát egyesével is módosíthatod, ehhez kattints a modul sorában látható Szerkesztés ikonra vagy dupla klikkel a modul feliratára.
 
Menübe helyezés: Az eszköztár Menü gombjára kattintva helyezheted át a középre pozícionált moduljaidat egyik menüből a másikba. Csak a középre pozícionált moduloknál működik ez a funkció, és csak akkor, ha legalább egy modult kijelöltél! Menübe helyezés esetén jelöld ki az áthelyezni kívánt modult, majd kattints a Menü gombra, és válaszd ki a célmenüt! Az így áthelyezésre kijelölt modulokat először a lista tetején az alábbi ikonnal megjelölve láthatod: (áthelyezés középre), és az áthelyezést a Mentés gombra kattintva aktiválhatod.
 
Rendezés: Az eszköztár Rendezés gombjára kattintva az alábbi szempontok szerint rendezheted a létrehozott modulokat:
 • sorszám szerinti csökkenő/növekvő sorrend
 • létrehozás ideje szerinti csökkenő/növekvő sorrend
 • felirat szerinti csökkenő/növekvő (azaz ABC) sorrend
Az így megjelenő sorrendet a későbbiekben bármikor módosíthatod. Alapértelmezettként sorszám szerinti növekvő sorrendben láthatod a modulokat a modulkezelőben. Az aktuális rendezési szempontot a modulok feletti sávon láthatod.
 
Szűrés: Az eszköztár Szűrés ikonjára kattintva az alábbi szempontok szerint listázhatod a modulokat: Típus szerint és/vagy Állapot szerint. Ha pl. szeretnéd megtalálni az Aktív állapotú Egyszerű moduljaidat, akkor válaszd a Típus szerinti szűrésnél az Egyszerű modult, az Állapotnál pedig az Aktív állapotot. Szűrés után NE ijedj meg, mert a moduljaid nem tűntek el! Az aktuális szűrési információkat a modulok feletti sávon láthatod. Ha a Szűrés gombra kattintva a Típusnál és az Állapotnál is a Mind opciót választod, láthatod az összes modulodat.
 
Kijelölés: Az eszköztáron látható Kijelölés gombra kattintva az összes modult kijelölheted, vagy megfordíthatod a kijelölést. Ez azt jelenti, hogy ha már kijelöltél egy modult, és a Kijelölés gombra kattintasz, akkor az összes többi modul kijelölésre kerül, kivéve az az egy. A Kijelölés gomb segítségével olyan funkciókat használhatsz, amiket enélkül nem, ezek a következők: Törlés, Visszavonás, Pozíció, Állapot, Menübe helyezés, valamint egyszerre több modulra is alkalmazhatod ezeket a műveleteket.
 
Részletek: Az eszköztár Részletek ikonjára kattintva kibonthatod az oldalon található összes vagy a kijelölt modulokat. A részletek megjelenítésével egyszerre láthatod a modulok feliratát valamint a további információkat, ezek a következők: modul típusa, létrehozás ideje, modul állapota és a küldés az új tartalom listába funkció. Ha szeretnéd bezárni a részletes nézetet, akkor nincs más teendőd, csak kattints valamelyik modulra a listában.
 
Segítség: Az eszköztár Segítség ikonjára kattintva találod a funkcionális súgókat, melyek segítségedre lesznek a modulok kezelésében.
 
 
 
 
 
A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!